10 fogyókúrabarát étel

Minden egyes ételt máshogy dolgoz fel a szervezetünk, és az egyes ételek teljesen különböző hatást gyakorolhatnak az éhségérzetünkre, a hormonokra és hogy hány kalóriát égetünk el.

Íme a 10 leginkább fogyás barát étel a tudomány szerint.

1. Tojás

A tojásnak sokáig rossz híre volt, amiatt, hogy megemeli a koleszterin szintet.

Az új tanulmányok szerint azonban a tojás nem befolyásolja hátrányosan a vér koleszterinszintjét.

Ezen kívül az egyik legjobb étel a fogyáshoz!

Sok fehérjét és egészséges zsírokat tartalmaz, aminek következtében tojás fogyasztása után sokáig érezzük magunkat jóllakottnak.

Végeztek egy kísérletet 30 túlsúlyos nő részvételével. A kísérletben azok, akik tojást reggeliztek, kevesebb ételt ettek az elkövetkező 36 órában, mint azok akik pékárut ettek reggelire. És a tojást reggelizők többet fogytak az elkövetkező nyolc hétben a pékárut reggelizőkhöz képest.

2. Leveles zöldségek

Leveles zöldségek közé tartoznak például a spenót, mángold.

Ezek a zöldségek több tulajdonságuk miatt is segítik a fogyást:

3. Lazac

Az olajos húsú halak, mint például a lazac nagyon egészségesek

A lazac magas fehérjetartalmának és egészséges zsírtartalmának köszönhetően sokáig jóllakottnak érezzük magunkat a fogyasztása után, úgy hogy közben kevés kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.

A lazac jódot is tartalmaz, ami szükséges a pajzsmirigy megfelelő működéséhez, ami elengedhetetlen a jól működő anyagcseréhez.

A lazacon kívül a makréla , pisztráng , szardínia , hering is hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik.

4. Keresztesvirágú zöldségek

Ilyen például a brokkoli, karfiol, kelbimbó, káposzta.

Mint ahogy a legtöbb zöldség, a keresztesvirágú zöldségek is sok rostot tartalmaznak és telítenek.

E mellett fehérjét is tartalmaznak, bár kevesebbet, mint a húsok vagy hüvelyesek.

Táplálóak és olyan anyagot is tartalmaznak, amelyek segítenek a szervezetnek leküzdeni a ráksejteket.

5. Sovány marhahús és csirkemell

A hús fogyasztását okolják különböző egészségügyi problémák kialakulásáért, bár ezt bizonyítani még nem sikerült.

Bár a feldolgozott hús (pl. felvágottak, kolbász, szalámi) fogyasztás egészségtelen, tanulmányok azt mutatják, hogy a feldolgozatlan vörös hús fogyasztása nem növeli a szívbetegség vagy cukorbetegség kockázatát.

A hús fogyókúra barát étel, mivel magas a fehérje tartalma.

Tanulmányok kimutatták, hogy a fehérje bevitel növelésével csökken az éhségérzet és a vágy az éjszakai nassolásra. 

 

A további 5 fogyókúrabarát ételért kattints ide.

Tovább a blogra »